• Meny
  • Meny

Hvilke kjøpesentre skal du besøke?

Svenskene elsker å handle, og innbyggerne i Stockholm er ikke noe unntak. Dette bærer byen preg av, og det er flere gode handlegater i byen og ikke minst store kjøpesentre. Mange av disse ligger i kombinasjon med hverandre, og noen av de største kjøpesentrene ligger ikke overraskende i områdene rundt Hamngatan og Drottninggatan nede i sentrum.

Blant de “finere” kjøpesentrene finner man NK, Nordiska Kompaniet, som er stedet hvor de mote- og kvalitetsbevisste gjerne handler, og det er her man finner de mer eksklusive og elegante varene. Både innen interiør, tøy og kosmetikk for å nevne noe.

kjopesenter-stockholm-sverige-shopping

Det er imidlertid ingen grunn til å la seg skremme, stormagasinet har mer enn nok å by for de mer ordinære lommebøkene også.

Stockholms eldste

PUB på Drottninggatan er i motsetning til hva navnet tilsier ikke et sted man oppsøker for å drikke øl, men derimot for å handle. PUB er Stockholms eldste stormagasin, med en historie som strekker seg helt tilbake til 1882. Også her finner man produkter fra flere svenske og skandinaviske designere og alt fra møbler til innretning og kjøkkenutstyr er presentert.

Erkesvenskt

Når man først er inne på kjøpesentre i Stockholm kommer man ikke utenom Åhléns på hjørnet av Hamngatan og Drottninggatan.

Ikke bare er det et av Sveriges eldste varehuskjeder, det er også erkesvenskt, og noe svenskene er svært stolte av. Opprinnelig startet som et postordrefirma i 1899, men ble hurtig etablert som en av Sveriges største varehus for detaljsalg. Åhléns er kjent for gode varer til gode priser, og med den velkjente gode svenske kvaliteten.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *