• Meny
  • Meny

Hvor i Stockholm bør du bo? Anbefalte områder og bydeler

Det kan være utfordrende nok å finne et godt område i en ny by. Som storby skorter det ikke på valgmulighetene i Stockholm, men hvor er det egentlig best å bo? Vi har sammenfattet en guide som kan hjelpe deg et stykke på vei. Alt fra den historiske Gamla Stan, til idylliske Östermalm.

Gamla Stan

Gamla Stan Stockholm

Gamlebyen i Stockholm, kanskje bedre kjent som Gamla Stan, er selve hjertet av Stockholm. Med vakker utsikt til sjøen og holmene i den svenske skjærgården er det ikke rart at bydelen er den mest populære i Stockholm.

Gangavstand til store attraksjoner som Nobelmuseet, Sveriges nasjonale katedral og Det kongelige slott. Nærheten til severdigheter og effektiv kollektivtrafikk gir deg byens beste beliggenhet. Det middelalderske sentrum oser av historisk sjarm, og dét er i og for seg grunn nok til å velge Gamla Stan. At det i tillegg er et svært godt utvalg av spisesteder og autentiske butikker gjør ikke akkurat valget noe mindre fornuftig.

Anbefalt hotell i Gamla Stan:

Skal du først legge det perfekte utgangspunkt for Stockholm kan det knapt gjøres bedre enn på Lady Hamilton Hotell. Med sin sentrale beliggenhet rett ved slottet har du allerede lagt det beste fundamentet for opplevelser i byen.

Hotellet ligger i en sjarmerende bygning fra 1400-tallet, hvilket gjør seg til kjenne med særdeles flotte innvendige detaljer. Inkludert i prisen er tilgang til en 800 år gammel brønn omgjort til et lite basseng, og badstue.

Ærverdige rom innredet med gjenstander som vitner om gammel historie preger hotellet. Samtlige rom har minibar, TV og eget bad med gratis velværeprodukter. Sengene må kunne sies å være langt over gjennomsnittet gode.

Se bilder av rom og priser

Norrmalm

Norrmalm Stockholm

Like nord for Gamla Stan ligger Norrmalm, et moderne forretningsområde som stadig syder av liv. Mange vil nok påpeke at dette er byens beste shoppingstrøk, noe jeg er helt enig i. Her finner du Stockholms største utvalg av butikkjeder og mindre egendrevne forretninger. Imponerende er dessuten bydelens reportoar innen hoteller. Alt fra mindre boutiquehoteller til kjente giganthoteller.

Bydelen er godt tilknyttet Arlanda flyplass gjennom Stockholm Sentralstasjon. For øvrig har du flere muligheter til å ta deg rundt til Stockholms øvrige områder ved hjelp av byens gode kollektivtrafikk. Populære attraksjoner i Norrmalm er blant annet Operahuset, Nasjonalmuseet og Kultursenteret.

Passer perfekt for tilreisende som vil bo sentralt og moderne, med alle muligheter i umiddelbar nærhet. Det er livlig og kan til tider være hektisk, men samtidig har du utallige valgmuligheter innen shopping, kultur og mat.

Anbefalt hotell i Norrmalm

At Six Stockholm Hotell

Hotellet At Six Stockholm ble en del av det som har blitt beskrevet som Stockholms største hotellsatsing da det ble åpnet. Bak den gigantiske satsingen står ingen ringere enn Nordic Choice-eier Petter Stordalen. Resultatet er et stilfullt og elegant hotell lokalisert på Brunkebergstorg.

At Six kan skilte med restaurant med svært høy kvalitet, vinbar, utendørs terrasse og treningsstudio som er åpent 24/7. Stockholm sentralstasjon ligger knappe 10 minutters gange fra hotellet.

Moderne rom med kaffemaskin, TV, lydsystem, adaptere og veldig gode senger. Samtlige rom har eget bad med regndusj eller badekar, hårføner og organiske velværeprodukter.

Tommel opp for kjempegod frokost med bakervarer fra hotellets eget bakeri. Med sin sentrale beliggenhet, fine rom og velsmakende frokost er At Six rett og slett et utrolig bra valg om du er ute etter hotell i Stockholm.

Se flere bilder av rom og priser

Östermalm

Östermalm Stockholm

Östermalm er å regne som en trendy og eksklusiv del av Stockholm. Bydelen kjennetegnes for shoppingområdene, parker, fine boligområder og restaurantene langs havnepromenaden. Med Stureplan og et ellers utvidet utelivsområde er dette en særlig god match for deg som er ute etter fest og moro.

Foodies vil trolig bli forelsket i det fantastiske matmarkedet Östermalmshallen. Et must å dra innom, enten du velger denne bydelen eller en annen. Östermalm er kjent for å huse blant annet Militærmuseet, Det svenske historiemuseet, ABBA-museet og Humlegården. Sistnevnte er kanskje et av Stockholms vakreste rekreasjonsområder med skatepark og en trivelig kafé.

Anbefalt hotell i Östermalm

Elite Eden Park Hotell

Kun få minutters gange fra Stureplan ligger vakre Elite Eden Park Hotel. Med utsikt over parken Humlegården bor du sentralt, men samtidig tilbaketrukket. Positivt med en knallbra frokost av høy kvalitet med mange valgmuligheter. I tillegg til et innbydende frokostområde har hotellet gourmetrestaurant og engelsk pub.

Elite Eden Park Hotel Stockholm

Rommene innehar en fortreffelig kvalitet og er utstyrt med gratis WiFi, TV, minibar og sitteområde. Alle rom har eget bad og daglig rengjøring. Enkelte rom kan skilte med egen balkong.

Se flere bilder av rom og priser

Vasastan

Vasastan Stockholm

Nord for Norrmalm og retningsmessig nord-vest for bykjernen finner vi et annet fint område, nemlig Vasastan. Litt mer avsidesliggende enn de øvrige bydelene, så her har du store muligheter for å trekke deg unna kjas og mas, eksempelvis i idylliske Vasaparken. Likevel er det flust av muligheter innen uteliv og bespisning, om du skulle ønske å sette deg ned med en kald en på en av bydelens rolige puber.

Bydelen er særlig å anbefale for de som elsker små kafeer, antikke møbelbutikker og mulighet for en avslappende tur i parken eller på biblioteket. Vasastan er godt tilknyttet resten av Stockholm gjennom kollektivtransport.

Anbefalt hotell i Vasastan

Det ligger ikke midt i sentrum, men majestetiske Stallmästaregården Hotel & Restaurant fortjener virkelig en anbefaling. Den historiske bygningsmassen dateres tilbake til 1660-tallet, noe du virkelig føler på når du stiger inn i de nydelige fellesområdene. Avstandsmessig er du ca. 10 minutter med buss fra sentrum, men avstanden er ikke større enn at du kommer til Gamla Stan etter en halvtime til fots.

Personlig liker jeg veldig godt hvordan hvert enkelt rom er innredet i sin egen unike stil. Det er klassisk, rendyrket og samtidig moderne til tross for at de har holdt på de tradisjonelle detaljene. Med beliggenhet rett ved en nydelig park er det ikke noe å si på omgivelsene heller. Restauranten er verdt et besøk i seg selv. Det koster litt, men maten er verdt hver eneste krone.

Kommer heller ikke utenom valget om å bruke Hästens-senger på soverommene. Dette er senger som koster nærmere 100.000. Her sover man virkelig som kongelige. Positivt med tennisbane og treningssenter like i nærheten.

Se flere bilder av rom og priser

Södermalm

Södermalm Stockholm

Det ligger egentlig litt i ordet, Södermalm er med andre ord området sør for sentrum og Gamla Stan. Området er særs populært både blant den yngre generasjonen, men også for tilreisende på weekendtur til Stockholm. Det sies at Södermalm er et fantastisk område for de som er ute etter å se en mer trendy og kreativ side av den svenske hovedstaden, og det ligger en god dose sannhet i dette. Her finner du nemlig et imponerende utvalg individuelt drevne butikker, spisesteder med spesielle konsepter og barer du knapt kunne tro fantes.

Bydelen er i praksis en øy like ved Gamla Stan, og knyttes til fastlandet med bro og et effektivt T-banesystem. Det er travelt, men samtidig flere rekreasjonsområder. For sistnevnte til jeg anbefale et besøk til parken Tantoludnen. Som kuriositet kan det også nevnes at Mikael Blomkvist’s toppleilighet i triologien til Stieg Larsson befinner seg på Södermalm.

Anbefalt hotell i Södermalm

Clarion Hotel Stockholm

Clarion er kjent for å levere god kvalitet uten at det koster altfor mye. Dette har de også fått til i Stockholm. På søndre side av Södermalm ligger det moderne Clarion Hotel Stockholm praktisk plassert i forhold til kollektivtrafikk og et mylder av serveringssteder.

Fra nærmeste T-banestasjon Skanstull er det bare tre stopp til Gamla Stan, og fire stopp til Centralen som har ekspresstransport til Arlanda flyplass. Hotellet er svært, og har dertil et stort frokostområde og luftige fellesområder.

Alt i alt et flott og rent hotell som forøvrig ofte brukes til konferanser. Det passer derimot like bra som et alternativ til turister som ønsker noen avslappende dager i Stockholm. Rommene er romslige og innehar air condition, TV og gratis trådløst internett.

Kan anbefale et besøk i hotellets bar. Utrolig gode cocktails som kan nytes på terrassen når temperaturen tillater det. Clarion Hotel Stockholm har for øvrig et veldig ålreit spa med basseng og sauna som kan nytes når kroppen trenger et innskudd av velvære.

Se flere bilder av rom og priser

Les også: Slik kommer du deg fra Arlanda til sentrum

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *