• Meny
  • Meny

Jentetur til Stockholm?

I denne artikkelen har vi samlet sammen en mengde gode råd for deg eller dere som er på vei til Stockholm.

Stockholm har mange attraksjoner. Det finnes mange muligheter for en fin handletur, og det finne mange restauranter, nattklubber og puber, så vel som teater og konserter. Dertil er det enkelt for de fleste nordmenn, og kvinner, å orientere seg i byen, og å kommunisere med folk. Byen har et yrende kulturliv og en storbykultur som du ikke kan finne så mange steder i Skandinavia.

Derfor er Stockholm også et så fristende feriemål for mange utflukter fra Norge. Reisetiden er som regel kort, og det går internasjonale flyvninger til Stockholm fra mange steder i Norge.

Gode hoteller i Stockholm?

Det å finne et hotell i Stockholm By er en enkel affære. Gode forbindelser med nærtrafikken gjør det også uproblematisk å bo gunstigere, litt utenfor bykjernen. Her bestemmer både smak og lommebok, selv om det ikke koster all verdens å bo på noen av de beste og mest sentrale hotellene i Stockholm.

Om du virkelig vil bo behagelig i sentrum av Stockholm kan flere gode hoteller anbefales, deriblant luksushotellet Sheraton Stockholm Hotell.

sheraton stockholm hotell femstjerner jentetur

Prisene ligger på rundt kr 2 500 per natt om du booker i god tid. Holder til like utenfor bykjernen, på Norrmalm. Kan også anbefale gamle og fasjonable Hotell Diplomat, et hotell med klassisk stil og innredning, som ligger sentralt i Östermalm.

hotel diplomat stockholm hotellrom

Et rimeligere, men fortsatt godt valg av hotell, er Radisson Blue Royal Viking Hotel, som ligger i Vasagatan 1.

Radisson Blue Royal Stockholm basseng

Hotellet ligger praktisk ved siden av Sentralbanestasjonen, en liten gåtur fra den absolutte bykjernen. Inkludert i prisen er tilgang til treningsstudio, basseng, boblebad og badstue.

Dertil trenger du ikke å betale i dyre dommer for å bo midt i Stockholm sentrum i noen dager. Om dere ikke er så nøye på at alt skal være flott, så finnes det også flere rimelige hoteller og hostel og gjestgiverier i sentrum av Stockholm.

Castle House Stockholm hostel Sverige

Castle House Inn i Gamla stan er et godt eksempel, og det samme kan sies om Crafoord Place – Hostel i Norrmalm. Valg av overnattingssted er selvfølgelig avhengig av hva dere planlegger å gjøre.

De største severdigheter i Stockholm finner du på Djurgården

Om du besøker Stockholm for første gang er et overveldende antall av severdigheter og ting som du burde få med deg. Øverst på listen hos veldig mange, står Vasamuseet. Dette er et historisk museum som lar deg erfare litt om Sveriges historie.

Utstillingen er til å ta og føle på, blant annet ved at det er mulig å se det bergede krigsskipet Vasa, i dag trygt inne under tak.

vasa museum museet Stockholm severdigheter jentetur

Det er mulig å borde denne fullskala replikaen av båten (til stor del den restaurerte originalen) for å se på hvilken innredning og komfort Sverige hadde å by på under rikets storhetstid, samtidig som du lærer hvor godt eiketreverk holder seg, også under vann. Vasamuseet er en av Stockholms største attraksjoner, og tar hvert år imot rundt 800 000 besøkende.

Rundt Vasamuseet finner du også samtidig bydelen Djurgården, som er det gamle jaktområdet til Svenskekongen og vennene hans. I dag er dette et yndet friluftsområde som tilbyr en rekke fornøyelser.

Broen over til Djurgården

A post shared by Anna from Stockholm (@annaejag) on

Du finner fornøyelsesparken Gröna Lund, som kan tilby en stor berg-og-dalbane, ABBA-museet, Konsertområdet Skansen, og det kjente svenske kunstmuseet Waldemarsudde, som er huset i den tidligere residensen til Prins Eugen.

På øya Djurgården finner du selvfølgelig også den Kungliga Djurgården, som er del av Stockholms nasjonale bypark, som er vernet mot fremtidig utbygging. Mellom de store gamle eiketrærne finner du likevel en rekke gamle jaktslott og andre flotte bygg, så vel som at der er mange gode restauranter i området. Restauranten på Vasamuseet burde du forresten unngå, om du har lyst på virkelig god mat.

Det er derimot å anbefale at du tar deg en fottur gjennom Djurgården, om du har tid.

Shopping og Wellness

For mange er en jentetur til en Europeisk storby ofte forbundet med en bykultur som er mer til å ta og føle på, noe som gjerne understrekes ved at vi alle skriker Shopping og Wellness inni oss. Om du vil kombinere Shopping og Wellness med noe, så er det gjerne en god restaurant og en fancy nattklubb deretter.

Hvor shopper man i Stockholm?

Det har lenge vært kjent at svensker er det folket som er mest velkledd i hele Skandinavia. I så måte er Stockholm også et bra sted for å finne pene klær. En nordisk chic stil, som er enkel og ren i linjene kommer passende til en hver smak. Dertil finner du også mange bruktbutikker og loppemarkeder som gjerne lar deg finne noe helt enestående.

Den flotteste butikken er kanskje NK Man i Hamngatan. Her finner du mer enn hundre forskjellige avdelinger med moteklær, restauranter, barer, kafeer og sportsbutikker, så vel som kjente luksusvarer. Et fint sted å drive rundt om det er litt kalt ute. Om du vil ut i det pene været, kan Folkungagatan derimot anbefales.

Alt du trenger til hverdag og fest

Den ligger på Söder, og her finner du mye spennende ungdomskultur, så vel som vintage tøy, og en del gode utesteder.

Om du ikke finner det du er ute etter på NK, når det kommer til luksusvarer av forskjellige, kan det være lurt å ta en titt i Biblioteksgatan. Dette er en handlegate som ligger to kvartaler nord for NK.

Velvære og kroppspleie

For deg som vil kombinere byferie i Stockholm med Velvære og kroppspleie, kan det bli vanskelig å velge Spa. Det finnes nemlig en hel del Spa å velge mellom. Bynært finner du Selma Cityspa, så vel som Grand Hotel Nordic Spa og Fitness. Hasseludden Yasuragi er også noe helt spesielt, nemlig et japansk bad.

selma city spa Stockholm

Her kan du kombinere behandling og velvære med en meget god restaurant. Om du vil gjøre noe enda mer spesielt, så kan du ta fergen fra Stockholm sentrum, ut til Hasseludden brygga, for så å spasere en kort tur opp til badet.

Uteliv i Stockholm

uteliv utesteder jentetur venninnetur Stockholm Sverige

Stockholm har to fremragende nabolag for uteliv, med såvel spisesteder som nattklubber eller puber. På Södermalm finner du mange små puber, livemusikk og små konserter i avslappede omgivelser. Om dere derimot vil danse og feste litt mer, er det nattklubbene på Stureplan som er tingen.

Her finner du klubber som Spy Bar, Loge eller Sturecompagniet. Her ligger dessuten noen av byens beste restauranter, så vel som noen av de dyreste. Torget er også omgitt av motebutikker med merker som Versace, Hugo Boss og Gucci.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *