• Meny
  • Meny

Skansen dyrepark og friluftsmuseum

I Norge er Skansen i Stockholm nok mest kjent for sin flotte allsang i fjernsynet, men faktisk er Skansen betraktelig mer enn kun det. Skansen er opprinnelig et stort frilandsmuseum, grunnlagt så tidlig som i 1891 av Arthur Hazelius som et sted for bevaring av svensk historie.

Frilandsmuseet inneholder i dag over 150 forskjellige bygninger hentet inn fra hele Sverige. Mange av gårdene stammer fra 1700-, 1800- og 1900-tallet, men de eldste kommer helt tilbake fra grunnleggelsen av Stockholm på 1200-tallet.

Zoologisk hage

Skansen har også siden 1924 hatt en egen zoologisk hage, som er inndelt i flere avdelinger. I en av avdelingene kan man se tamme husdyr hvor man i tillegg til å se også kan røre og omgås flere av dyrene. En annen avdeling er forbeholdt skandinaviske dyr som for eksempel elg, bjørn, ulv og reinsdyr, og sist men ikke minst har dyrehagen en avdeling for mer eksotiske dyr.

Mange aktiviteter

Skansen-dyrepark-friluftsmuseum-stockholm

Anlegget inneholder også et biologisk museum, et akvarium og et stort aktivitetssenter som er hyppig besøkt av blant annet skoleklasser. Det avholdes også jevnlige temadager litt avhengig av tid på året og hvilken sesong man er inne i. Hele området er åpent nesten hver eneste dag hele året, kun med unntak av enkelte høytidsdager da det er lukket.

Opprinnelig ble Skansen bygget og finansiert av kong Karl Johan den 14 som en lekeplass til sønnen, prins Oscar. Da Skansen ble åpnet for publikum gikk overskuddet til driften av det Nordiska Museum, men er senere overdratt til staten som også står for driften. Se også: Kjente turistmål i den svenske hovedstaden

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *