• Meny
  • Meny

Vasamuseet – svenskenes stolthet

De fleste har vel fått med seg historien om svenskenes store stolthet, orlogskipet Vasa, som sank rett til bunns kun noen få meter fra bryggekanten, rett etter sjøsettingen. En feilkonstruksjon gjorde at skipet umiddelbart tok inn vann, fikk slagside og kantret.

Dette skjedde i 1628, og det skulle gå hele 333 år før skipet ble hevet fra havbunnen, og fikk en velfortjent plass i et museum. I dag er Vasamuseet sannsynligvis en av Stockholms best besøkte severdigheter, og så absolutt verdt et besøk dersom man er i byen.

Å komme seg til Vasamuseet er svært enkelt enten man velger båt, buss, t-bane eller simpelthen velger å spasere.

Guidet rundvisning

vasa-museum-stockholm-sverige-reise

Uansett hvilken tid på året man kommer vil det være flere guidede turer om dagen. Flere av disse på engelsk, men selvfølgelig også på svensk for dem som måtte ønske det.

Dessuten inneholder museet en rekke aktiviteter, flere av dem spesielt rettet mot barn, og det er lett å få timene til å gå. Museet har dessuten alle fasiliteter, deriblant en riktig god restaurant hvor man kan slappe av og nyte et bedre måltid underveis.

Likeledes finnes det utover selve skipet en rekke modeller som både viser skipets historie, hva som gikk galt, og ikke minst fra bergning- og restaureringsarbeidet. En god porsjon svensk historie, med andre ord.

Vasamuseet er åpent alle dager hele året, med unntak av spesielle høytidsdager som juledagene og 1. januar. Prisene er ikke direkte avskrekkende, spesielt ikke med tanke på at barn under 18 år kommer inn gratis.

Kart over Vasamuseet:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *