• Meny
  • Meny

Informasjon om vær og klima

Været i Stockholm er ikke så ulikt været i andre byer som ligger på disse breddegradene, og det er nærliggende å sammenligne byen rent klimatisk med vår egen hovedstad Oslo.

Stockholm generelt er plassert i den såkalte skandinaviske gjennomsnitlige tempererte klimasonen og har en gjennomsnittlig årstemperatur på mellom seks og sju grader celsius. Vintrene er følgelig noe kaldere, og sommerne betraktelig varmere. På grunn av sin beliggenhet på den nordlige halvkule har Stockholm store variasjoner innen årstidene, noe som også påvirker hver enkelt årstids værforhold.

Kaldt og varmt

Kaldeste årstiden i Stockholm er ikke overraskende om vinteren, i februar, og temperaturer ned mot 20 minusgrader er ikke uvanlig. Riktignok ikke over særlig lange perioder, og den kaldeste temperaturen som er målt i moderne tid er minus 32 grader celsius.

Stockholms innbyggere vet å nyte utekafeene uansett temperatur:

stockholm-vaer-klima-temperatur-uteservering

På samme måte er juli måned den varmeste i Stockholm, og byen er typisk godt preget av rikelig med solskinnsdager. Gjerne over en lengre periode i strekk, noe som kommer godt med da påfølgende måned august er Stockholms mest regnfulle måned. Da kan det ofte falle opp til så mye som 80 millimeter nedbør.

Helårsdestinasjon

Stockholm er en typisk helårsdestinasjon og byen er godt tilrettelagt for turisme hele året. Selv om vinteren preges av kulde og ofte snø, har hver enkelt årstid sin egen sjarme, og været burde ikke legge noen demper på dette.

Ønsker man å besøke byen på sitt tørreste er mars måned en fin tid å gjøre det på, da dette statistisk sett er den måneden med minst nedbør.

Været i Stockholm måned for måned – temperaturer fra januar til desember

Nettsiden Holiday-weather fører statistikk som viser at været i Stockholm ser slik ut, måned for måned:

Merk: Denne statistikken angir et gjennomsnitt av temperaturer og værforhold. Som en konsekvens av dette kan du godt oppleve dager som både strekker seg langt over og langt under gjennomsnittet.

Været i januar:

Gjennomsnittstemperatur: -3
Normalt 2 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 18 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet -5 til -1 grader.

Været i februar:

Gjennomsnittstemperatur: -3
Normalt 3 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 15 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet -5 til -1 grader.

Været i mars:

Gjennomsnittstemperatur: 0
Normalt 4 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 13 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet -3 til 3 grader.

Været i april:

Gjennomsnittstemperatur: 5
Normalt 8 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 11 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 1-9 grader.

Været i mai:

Gjennomsnittstemperatur: 11
Normalt 10 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 11 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 6-16 grader.

Været i juni:

Gjennomsnittstemperatur: 16
Normalt 12 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 12 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 11-21 grader.

Været i juli:

Gjennomsnittstemperatur: 18
Normalt 11 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 15 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 13-22 grader.

Været i august:

Gjennomsnittstemperatur: 17
Normalt 9 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 14 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 13-20 grader.

Været i september:

jennomsnittstemperatur: 12
Normalt 7 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 15 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 9-15 grader.

Været i oktober:

Gjennomsnittstemperatur: 8
Normalt 5 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 14 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 5-10 grader.

Været i november:

Gjennomsnittstemperatur: 3
Normalt 2 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 17 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 1-4 grader.

Været i desember:

Gjennomsnittstemperatur: -1
Normalt 2 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 18 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet -3 til 1 grader.

Les også: Hva koster det å leve i Stockholm?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *