• Meny
  • Meny

Levekostnader – priser på mat og husleie

Lekt med tanken om å flytte til Stockholm? I såfall kan det være interessant med en generell oversikt over hva du må regne med å betale for basisvarer, restaurantbesøk, treningsabonnement, transport og ikke minst, husleie.

Om vi ser på tallene for komsumpriser og husleie i sin helhet vil du komme unna med i overkant 20 % lavere priser i Stockholm enn i Oslo.

Det er da spesielt restaurantpriser og kostnader i husleie som er markant billigere, mens matvareprisene jevnt over ligger rundt 20 % lavere. Tar du lønn og skattenivå i betraktning vil Stockholms innbyggere ha en marginalt høyere kjøpekraft enn Osloborgerne.

Utgifter til leie og bosted

Det å leie en toroms leilighet i sentrumskjernen av Stockholm med grei standard vil grovt sett koste deg rundt 10000-11000 kroner. Beveger du deg utenfor sentrum kan du finne samme type leilighet til omlag 7000 kroner.

stockholm-levekostnader-priser-torg

Som alltid er det beliggenhet som setter prisen, da med de fasjonable områdene Östermalm og Djurgården øst for sentrum som de aller gjeveste. Her vil gjennomsnittsprisen for salgsobjekter ligge på rundt 100.000 svenske kroner per kvadratmeter. Går du for områdene sør-vest for sentrum som Bredäng og Älvsjö kan du finne objekter til 28.000 – 35.000 svenske kroner per kvm.

Mat og drikke

Som nevnt innledningsvis vil prisene på matvarer ligge i overkant av 20 % rimeligere enn det vi kjenner til i Norge. Det å spise på restaurant vil koste deg 30-40 % mindre. Det betyr at du kan få et måltid på en restaurant i det lavere sjiktet til rundt 95 kroner.

Som et par priseksempler kan vi nevne kyllingfilet til 75 kroner kiloen, melk til 9-10 kroner literen og brød til omkring 20-25 kroner. Regn med å betale omkring 85 kroner for en flaske vin av middels kvalitet, og rundt 60 kr for én 20-pakning med røyk.

Transport og trening

Kollektivtransport er et av emnene som faktisk er dyrere i Stockholm med kostnader på ca. 770 kroner for et månedskort og 35 kroner for en enkeltbillett. Bensinprisene ligger ca. 5-10 % lavere enn i Norge. Regn med å punge ut rundt 350-400 kroner for et månedsabonnement på treningssenter.

Les også om Stockholms kvalitet på springvannet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *