• Meny
  • Meny

Anbefalte vintagebutikker med spennende utvalg

Med så mange forretninger og butikker som finnes i Stockholm er det ikke annet enn naturlig at det også finnes flere vintagebutikker, flere av dem svært gode og godt kjente langt utenfor bygrensene.

En av dem er Sødra Skattkammaren i bondegatan, hvor man finner mengder av både kitch og andre tidstypiske klassikere. Det er i denne butikken den typiske hipster handler, og i tillegg til hyller fulle av nips og andre pynte- og bruksgjenstander, finner man også både klær og møbler. Mye av det er originalt interiør fra 1950-tallet.

Pynt og perler

Har man sansen for tilbehør og assessorier nesten på grensen til det ekstreme, er Old Touch i Upplandsgatan vel verdt et besøk. Perler, hatter med fjær i og dansesko fra 1920-årene er faste hyllevarer, og leter man litt kan man virkelig gjøre et varp her. Ypperlig for den som har sansen for svundne tider, og det er ikke bare det som er synlig man finner her, men også originale parfymer helt tilbake til begynnelsen av 1900-tallet.

Art Deco og funkis

Mange av disse butikkene drives like mye for egen interesses skyld som for de økonomiske, og man er like velkommen innom enten man er kunde eller bare kommer for å kikke.

Loppemarked i Stockholm:

vintage-stockholm-klaer-shopping-loppemarked

Stikker man innom Domino Antik, også i Upplandsgatan, finner man en butikk med forkjærlighet for art deco og funkisprodukter. Dette er stedet man fort kan komme til å handle mer enn hva man hadde tenkt seg, og utvalget består av blant annet lamper og keramikk i alle mulige fasonger og varianter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *