• Meny
  • Meny

Generelt om prisnivået på ulike varer i Stockholm

Det er en almenn oppfatning at alt er billigere i Sverige, og selv om det ikke er så fryktelig langt fra sannheten finnes det likevel noen få unntak det kan være verdt å merke seg.

Nå må det understrekes at det i Sverige også finnes store variasjoner fra sted til sted, og ikke overraskende er mange ting betraktelig dyrere i nærheten av grenseovergangene enn lenger inn i landet.

Så langt inn i landet som i Stockholm er prisene stort sett stabile i forhold til grensehandel, og man kan trygt si prisnivået representeret et gjennomsnitt i forhold til det svenske markedet rent generelt.

Alkohol, tobakk og kjøttvarer

På samme måte som ved grensen er det hovedsaklig alkohol, tobakk og kjøttvarer som er mest interessante sett fra en turists synspunkt, men også mange tekstilprodukter er relativt rimelige i Stockholm, spesielt hvis de er svenskproduserte. Er det importert tøy bør man være oppmerksom, da enkelte plagg fra utvalgte produsenter koster mer enn hva man er vant til hjemme i Norge.

priser-stockholm-prisniva-sverige

Elektronikk, tekniske husholdningsartikler og fotoartikler er heller ikke alltid billigere enn i Norge, og ofte finner man at de faktisk også er dyrere.

Bildeler kan med fordel finnes betraktelig rimeligere i Sverige enn i Norge, det samme med en del friluftsutstyr. Merk imidlertid at skal man kjøpe for eksempel våpen eller våpentilbehør i Stockholm, bør man forsikre seg om at alle nødvendige papirer er i orden før hjemreise.

Kjører man egen bil kan det lønne seg å ta service på bilen mens man er der, og både olje og drivstoff er en del rimeligere.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *