• Meny
  • Meny
shoppinggater handlegater butikker Stockholm Sverige

Shoppinggater og sjarmerende sidegater

Stort sett hele sentrum av Stockholm er velegnet for shopping, men skal man peke på noen spesielle gater, kommer man ikke utenom Drottninggatan og Hamngatan, og for ikke å glemme områdene rundt Biblioteksstan.

Drottninggatan Stockholm handlegate shoppinggate butikker shopping

Det er i Drottninggatan man går for å handle og for å vise seg frem, og det er også her flere av de største og mest populære handlesentrene i Stockholm ligger. Besøker man gaten i sommermånedene, finner man også en rekke populære fortauskafeer og et yrende folkeliv hele døgnet her.

Sveriges motemekka

For den riktig motebevisste kommer man ikke utenom et besøk i Bibliotekstan, et område som blant annet dekker gatene Norrlandsgatan og Birger Jarlsgatan, samt det kjente Norrmalmstorget. Her ligger de svenske motebutikkene på rekke og rad og de fleste verdenskjente kjedene er representert. Spesielt tøy og design er i fokus her, og hele området har vært et kjent handelsområde siden midten av 1880-tallet.

Norrmalmstorget torg Stockholm shopping butikker kjopesenter

Bibliotekstan inneholder også flere severdigheter og museer, slik at en dag i imrådet ikke kun behøver å dreie seg om shopping.

Gå på oppdagelsesferd

Man behøver ikke å handle seg blakk i Stockholm, og det er mange fine tilbud hvis man bare våger å bevege seg litt utenfor de vanligste handlegatene.

Sjarmerende liten butikk med frukt, grønnsaker og suvernirer:

svensk-butikk-stockholm-shoppinggate-handlegate-sidegate

Finner man veien til Folkungagatan og de små trivelige gatene sør for denne ligger det mange gode og relativt rimelige moteforretninger og bruktbutikker hvor man virkelig kan gå på oppdagelsesferd og finne godbiter til svært fordelaktige priser. Det finnes også flere antikvariater og musikkforretninger i området, kaféer og mindre spisesteder og ikke minst tilbehør og vintage, både klær og smykker.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *