• Meny
  • Meny

Shopping i Stockholm – en rask og enkel guide

De fleste forbinder nok en handletur til Sverige med snus, tobakk, sprit og kanskje billig kjøtt og flesk, men faktisk kan en slik tur være så utrolig mye mer enn det.

En ting er grensehandelens både begrensede utvalg og prisnivå, noe helt annet er en tur innover i landet, til en av de større svenske byene som for eksempel Stockholm.

Ikke bare er vareutvalget betraktelig bedre, prisene er også lavere og ikke minst, kvaliteten på det som tilbys er også ofte i en helt annen klasse enn ved grensen.

Stockholm er et helt fantastisk sted å handle, og i den indre bykjerne ligger butikkene konsentrert over et område som er både lett tilgjengelig og hyggelig å ferdes i.

Store sentre og handlegater

Her kan man velge mellom flere store og gode kjøpesentre eller handlegater, hvor kanskje Drottninggatan og Hamngatan og strøke rundt disse er blant de mest kjente.

stockholm-by-shopping-guide-sverige

Gater hvor man finner alt fra det siste nye innen moteverdenen til second hand, brukt og rariteter. Både svenske og internasjonale kjeder er representert, og enhver svensk designer med respekt for seg selv er på en eller annen måte markedsført. Enten med egen butikk eller ved innsalg i en av de mange små kjedeuavhengige forretningene.

Uansett hva man er ute etter vil man med stor sannsynlighet finne det i Stockholm, enten det er tøy, smykker, tilbehør eller andre ting, og er man våken og bevisst hva man ser etter, vil kvaliteten ofte være betraktelig bedre enn tilsvarende mange andre steder. Svenskene er stolte av hva de selv produserer og legger mye vekt på god kvalitet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *