• Meny
  • Meny

Hva bør du gjøre?

Stockholm er en gammel by og blir første gang nevnt ved navn så tidlig som i 1252. Dette har bidratt til å gjøre Stockholm til en svært interessant by rent arkitektonisk sett, og byen legger mye vekt på og ære i å bevare mange av de gamle bygningene. Noe man ikke kan unngå å legge merke til ved et besøk i byen, og det arrangeres flere rundturer hvor man også kan komme inn i flere av de gamle husene.

En annen utflukt som også er velegnet for familier, er turen ut til Drottningholm slott. Ikke bare er slottet en fantastisk opplevelse, men velger man å ankomme sjøveien med en av de mange båtene i Stockholm, blir selve reisen også en del av målet.

Høyt og lavt i Stockholm

De fleste som besøker Stockholm legger også gjerne turen innom Sveriges nasjonalarena, Globen. Den er verdenskjent for sin karakteristiske runde form, og den er et yndet sted for både konserter og idrettsarrangementer. Nå kan man imidlertid ikke bare beskue den utenfra eller innvendig, men også ovenfra. Globens Skyview er små vogner som bringer deg til topps på Globen, hvorfra man har en utrolig utsikt over Stockholm.

Drottningholm slott – et vakkert skue:

hva-gjore-stockholm-sverige-Drottningholm-slott

Er man derimot ikke til de høytflyvende gledene, kan man i stedet besøke Vasamuseet, hvor man, som navnet tilsier, kan beskue den legendariske stolte skute som sank bare noen få meter fra beddingen.

Aktiviteter for barna

Et besøk på Grøna Lund, Stockholms fornøyelsespark som ligger på øya Djurgården i sentrum av byen, er obligatorisk. I hvertfall hvis man har med seg barn. Her finner man blant annet et av europas høyeste frie fall, og det er mengder av attraksjoner for de aller minste.

Det samme med Junibacken, som regnes som Sveriges beste barnemuseum og opplevelsessenter. Ikke minst på grunn av de mange kjente og kjære eventyrfigurene fra svensk og internasjonal barnelitteratur som er presentert der. Her kan man Pippi Langstrømpes Villa Villekulla, Mummitrollene og en mengde andre.

Spesielt anbefales en togtur fra Vimmerby Stasjon, en reise som fører gjennom et eventyrlandskap med Astrid Lindgrens fortellinger.

Ikke langt fra Junibacken finner man Skansen, som i tillegg til å være opptaksted for det kjente programmet “Allsang på Skansen” også inneholder et stort frilandsmuseum og en zoologisk hage.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *