• Meny
  • Meny

Djurgården – populær øy og bydel

Det er få steder i Stockholm som inneholder like mange severdigheter som bydelen og øya Djurgården, og den er et yndet utfluktsted for såvel innbyggere i Stockholm som for turister.

Det er her man finner severdigheter som Vasamuseet, Biologiska museet, den kjente og kjære Skansen, Nordiska Museet og Rosendal Slott for å nevne noen.

Som bydel består Djurgården hovedsaklig av spredt villabebyggelse og det bor i underkant av tusen mennesker fast på øya. Det er også på Djurgården Norge har sin ambassade.

Forlystelser i fleng

De aller fleste har vel hørt om allsang på Skansen, og dette programmet er innspilt på Djurgården, i det som regnes som Stockholms største folkepark og friluftsmuseum. I umiddelbar nærhet finner man også Grøna Lund, Sveriges eldste fornøyelsespark. Riktignok er ikke denne parken like stor som mange andre parker, noe som begrunnes med beliggenheten som helt klart begrenses da den ligger på en øy omgitt av andre attraksjoner og bygninger.

Det går offentlig ferge til Djurgården:

djurgarden-ferge-stockholm-fargan

Grøna Lund er også et populært konsertsted, og flere store internasjonale artister har holdt utendørskonserter her.

Hele øya er full av små stier og små veier og flere steder er det forbudt med motorisert ferdsel. Hvilket gjør den til et yndet sted for blant annet piknik og mange bruker hele dagen både ute og innendørs der. Vær imidlertid oppmerksom på at det er lov å ri på stisystemet, så er man der med hund skal denne føres i bånd.

Å komme til Djurgården er svært enkelt, og det går flere kollektive alternativer dit. Mange foretrekker en av de mange rutebåtene i området.

Djurgården har også sin egen fotballklubb, Djurgården IF.

Kart over Djurgården:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *