• Meny
  • Meny

Kjente severdigheter du bør få med deg

Med sin nesten tusenårige historie er Stockholm stappfull av historie, og ikke overraskende stammer mange av de mest kjente severdighetene herfra. I Stockholm står gammelt og nytt side ved side, og hele bydeler er så fulle av severdigheter at de blir en severdighet i seg selv.

En av de mest kjente severdighetene i så måte er Gamla Stan. En bydel beliggende på øya Stadsholmen hvor Stockholm i sin tid ble grunnlagt og hvor man nå kan gå rundt i de trange smugene og se historiske bygninger på rekke og rad. Det er i Gamla Stan man finner den tyske kirken, Stockholms domkirke, Riddarhuset og flere andre palasser fra den svenske storhetstiden.

Mange museer

Likeledes kan man ta turen ut på Djurgården hvor man kan besøke Skansen med sitt frilandsmuseum og zoologiske have, eller man kan ta turen innom Sveriges eldste fornøyelsespark, Grøna Lund.

Vasamuseet er et must:

severdigheter-vasamuseet-stockholm-attraksjoner

Skulle været derimot ikke være av det beste, kan man søke innendørs i et av de mange museene i byen, og Vasamuseet har vel de fleste hørt om. Museet inneholder det svenske orlogskipet Vasa som sank under sjøsettingen på begynnelsen av 1600-tallet. Siden lå skipet på havets bunn frem til midten av 1960-tallet hvor det ble hevet og satt på museum.

Skulle det derimot ikke friste med maritime opplevelser kan et besøk i Nasjonalmuseet kanskje være et alternativ, et museum hvor timene fort løper av sted med sine over 16.000 malerier og 30.000 andre kunstverk.

Teater og arrangementer

Stockholm har en mengde mindre museer og gallerier også, samt en rekke forskjellige arrangementer som tiltrekker seg turister fra fra fjern og nær. Et eksempel er Stockholm Jazz Festival som ikke bare er en av Stockholms største festivaler, den er også en av de eldste.

Gay Pride er et annet arrangement det kan være verdt å få med seg dersom man befinner seg i byen når det avholdes, og er man glad i film bør man få med seg Stockholm Filmfestival.

Utover dette har Stockholm et rikholdig teaterliv, og bygningene er severdigheter i seg selv.

Andre bygninger man bør se i Stockholm er Globen, Riksdagshuset, Drottningholms Slott, Riddarholmskyrkan og Kungsträdgården for å nevne noen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *