• Meny
  • Meny

Informasjon om flyplassen Arlanda

Arlanda flyplass, eller Stockholm-Arlanda som er lufthavnens offisielle navn, er Stockholms og Sveriges største internasjonale lufthavn. Lufthavnen ligger rundt 40 kilometer nord for byen og betjener i overkant av 20 millioner passasjerer årlig.

Den ble offisielt innviet den 5. januar 1960, men allerede tatt i bruk noen uker tidligere. Det flys til over 172 destinasjoner over hele verden, hvorav Oslo Lufthavn Gardermoen, London og København er blant de mest trafikkerte.

Storsamfunn i miniatyr

Flyplassen er som flyplasser flest, og har absolutt alle de fasilitetene man kan ønske seg, dersom man skulle bli nødt til å oppholde seg der over lengre tid. Den er kort sagt som et storsamfunn i miniatyr og den inneholder over 35 butikker, 33 restauranter, flere hoteller, noen banker og et apotek.

Det er også tilgang til religiøse fasiliteter og ikke minst en mengde konferansefasiliteter. Hele 6.300 kvadratmeter er avsatt til dette fordelt på over 50 saler og møterom, og skulle man ønske å holde fest er det også mulig, i flyplassens festsal med plass til rundt 1000 gjester.

Stor nok for romfergen

En så stor lufthavn som Stockholm-Arlanda er ikke bare godt utstyrt hva de innendørs fasiliteter angår, men den er selvfølgelig tilsvarende stor utendørs. Den har over 8.300 meter med rullebaner fordelt på to betongbaner og en asfaltbaner. Faktisk er disse av så god kvalitet at NASA anser og har godkjent Arlanda som en av sine nødlandingsbaner.

Lufthavnen er statlig eiet gjennom det svenske luftfartsverket og har IATA-kode ARM. Høyden over havet er 42 meter og den er tegnet av arkitektfirmaet KHR.

Komme seg til sentrum

Fra Arlanda har du flere muligheter når det gjelder å komme seg til sentrum. Både tog og buss er godt tilrettelagt og kan benyttes. Togstasjonen ligger under ankomsthallen og bussene finner du rett utenfor døren. Regn med å bruke omlag 30 minutter med tog, og noe lenger med buss.

Et veldig godt alternativ til både tog og buss er bruk av airport pickup. Turleverandøren Welcome Pickups har blitt verdenskjent på å tilby effektiv og komfortabel transport fra flyplassen og inn til sentrum. Turen forhåndsbestilles og sjåføren står klar til å hente deg/dere etter landing. Prisen er det heller ikke ikke noe å si på. Jeg har personlig blitt veldig glad i denne måten å reise på. Transport kan bestilles her.

Mer informasjon om dette kan du lese her: Transport fra Arlanda til Stockholm

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *