• Meny
  • Meny
kollektivtrafikk Stockholm offentlig transport

Kollektivtrafikk – hvordan komme deg rundt

Kollektivtilbudet i Stockholm er svært godt utbygget. Det finnes et rikholdig utvalg av både T-bane, buss og flere ferger, og de aller fleste av disse korresponderer på en slik måte at det er både enkelt og hurtig å forflytte seg fra et sted i byen til et annet.

Stort T-banenett

Spesielt byens undergrunnsbanenett er både velfungerende og godt utbygget, og det finnes over hundre stasjoner spredt ut over hele byen. Dessuten kjører T-banen frem til godt over midnatt hver eneste dag, og tilnærmet hele døgnet i helgene.

Svært mange bruker Stockholms T-banelinjer for å komme seg fra A til B:

kollektivtrafikk-offentlig-tbane-stockholm-sverige

I umiddelbar nærhet til stasjonene finnes det bussholdeplasser, slik at man stort sett kan rekke hele byen innenfor rimelig tid og med minimalt av egeninnsats utover å måtte spasere korte avstander mellom stoppestedene.

Båt og buss

Ettersom store deler av Stockholm ligger på øyer eller på annen måte er omgitt av vann, finnes det også flere ferger som går i ordinær rutetrafikk, hvilket også har bidratt til at byen ofte også kalles “Nordens Venezia”.

buss Stockholm kollektivtrafikk offentlig trafikk bussruter

Man kan selvfølgelig velge om man ønsker rene transportetapper, eller om man ønsker å delta på en eller annen form for sightseeing. Sistnevnte kan i enkelte tilfeller lønne seg å forhåndsbestille, men det finnes også flere typer kort man kan kjøpe for å ferdes rundt i Stockholm med kollektive transportmidler.

Kjøper man et månedskort kan man ferdes ubegrenset med både buss og T-bane, og kortet gjelder også på enkelte av fergerutene. Skal man ikke tilbringe flere uker i byen kan man også kjøpe enten ukeskort eller dagskort, eller man kan kjøpe det såkalte Stockholmskortet, som også gir adgang på flere museer, sightseeingturer og andre arrangementer.

Taxi i Stockholm

taxi stockholm offentlig transport kollektivtransport

Det kan tidvis herske nærmest lovløse tilstander blant taxisjåførene i Stockholm. Flere kunder har sett seg nødt til å betale tusenvis for korte taxiturer da sjåførene har stått fritt til å velge sine egne takster. Jeg vil på det sterkeste råde deg til å holde deg til seriøse taxifirmaene som Taxi Stockholm og Taxikurir. Dette er seriøse selskaper som byens innbyggere selv benytter seg av.

Les også om transport fra flyplassen Arlanda og inn til sentrum.

Priser på leiebil finner du her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *