• Meny
  • Meny

Ta ferge fra Stockholm til Helsinki

Et godt antall reisende velger å dra med ferge fra Stockholm til Helsinki. Gjerne som en del av en biltur, eller som reise i seg selv.

Per nå opereres overfarten av de tre selskapene Viking Line, Tallink Silja og St Peter Line. Viking Line kjører syv ganger per uke. Det samme gjør Tallink Silja, mens St Peter Line har én overfart i uken.

Hvor lang tid bruker fergen?

Viking Line Stockholm ferge til Helsinki Finland

Dette avhenger av hvilket reiseselskap du benytter deg av, men de ulike fergeselskapene bruker som følger:

– Viking Line: 16 timer og 10 minutter
– Tallink Silja: 16 timer og 10 minutter
– St Peter Line: 18 timer

Hva koster det?

Prisen kalkuleres ut ifra sesong, type lugar og hvorvidt du reiser med bil eller ikke.

Vi har tatt høyde for et konkret eksempel fra Tallink Silja for én voksen person uten bil med reise fra Stockholm til Helsinki.

Lugaren er en innvendig lugar på 11 kvm med to enkeltsenger, alternativt køyeseng. Eget bad og toalett. Prisen for dette ligger i skrivende stund på 1200 kr. Forvent å betale omlag 500 kroner mer for utvendig lugar.

Prisen er den samme dersom dere er to personer som reiser sammen. Samme prinsipp gjelder dersom dere bestiller en lugar for fire personer. Prisen blir da den samme uavhengig av hvor mange personer som bor i lugaren.

Reiser dere med bil kan dere forvente å betale ca. 200 kroner mer.

ferge-stockholm-sverige-helsinki-finland

Mat og drikke

Fergene opererer som vanlig med frokostbuffet der du står fritt til å velge mellom en rekke kalde og varme retter, bakverk og salater, samt varme og kalde drikker. Dette kan bestilles på forhånd for ca. 100 kr per person. Ombord på fergene finnes naturligvis også flere restauranter, både buffet og à la carte.

Ikke uventet finnes det dessuten taxfreebutikk ombord, samt butikker med klær, leker, gaver og kosmetikk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *