• Meny
  • Meny
Mest populære restauranter Stockholm

De mest populære restaurantene i Stockholm

Du trodde kanskje at det beste Sverige hadde å by på i matveien var smørgås og kjöttbullar med lingon og potatismos? Feil! Svensk mat er faktisk i verdensklasse og flere av verdens beste kokker har gått i lære i en av Stockholms mange restauranter.

Midt i hjertet av Gamla Stan finner man restaurant Pubologi som navnet til tross har en lang rekke spennende internasjonale retter på menyen.

Restauranten regnes for å være en av de aller mest populære i byen for tiden, så vil man oppleve den helt spesielle atmosfæren, og den spesielle følelsen det er å sitte side om side med kjente og ukjente ved restaurantens langbord bør man reservere god tid i forveien. Spesielt anbefales det å prøve stedets vinmeny, som inkluderer forskjellige varmretter med passende vin til.

Spis svensk i Sverige på byens mest populære restauranter

Når man er i Stockholm kommer man selvfølgelig ikke utenom de svenske smörgåsar, og i restaurant Smorgastarteriet har de tatt konseptet helt ut på gourmetnivå. I tillegg til tradisjonelle svenske retter serveres det også europeiske retter. Restauranten ligger i Vasa Stan, i kort gangavstand fra sentrum, og har en uformell atmosfære. Smorgastarteriet er svært populær blant både de fastboende og turister så hvis man vil sikre seg et bord i denne restauranten kan man med fordel reservere god tid i forveien.

God italiensk mat hos Tutto Bello:

tutto-bello-stockholm-populaere-restauranter

Vil man ha noe annet enn svensk eller europeisk kan den italienske restauranten Tutto Bello være et godt alternativ.

I tillegg til sitt italienske kjøkken serveres det også pizza og andre retter fra middelhavsområdet. Restauranten ligger godt plassert like utenfor sentrum og har en intim og rolig atmosfære. Spesielt anbefales deres pizza med ruccola og cherrytomater.

Svenske delikatesser

The Hairy Pig Deli er en restaurant som har typiske svenske delikatesser på menyen, men også med tilsnitt og inspirasjon fra andre deler av verden. Eksempelvis har de en anerkjent tapas, og det er mulig å kjøpe med seg enkelte av de hjemmelagde ingrediensene når man forlater restauranten. Denne restauranten er svært populær og pågangen stor, så det anbefales å bestille bord på forhånd.

Ved bestilling kan man også be om å få oversendt menyen så man kan forhåndsbestille enkelte retter så det går hurtigere når man ankommer restauranten. Noe som er svært praktisk hvis man er en større gruppe på tur.

En annen italiensk restaurant man bør vurdere å besøke i Stockholm er Mancini litt nord for sentrum i byen. Sin litt usjenerte beliggenhet til tross er denne restauranten svært populær, og reservering av bord anbefales. Prøv stedets parmaskinke, gjerne i selskap med en mild italiensk rødvin.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *