• Meny
  • Meny

Gamla Stan – Stockholms eldste bydel

Gamla Stan er sannsynligvis den eldste bydelen i Stockholm, og det var også her det etter sigende ble bestemt at Stockholm by skulle grunnlegges og ligge.

Mange av bygningene og husene i Gamla Stan stammer fra 1600 og 1700 tallet, og det regnes som svært eksklusivt å bo i bydelen. Ikke minst fordi det ikke er mer enn mellom 400 og 500 regulerte boliger der, med til sammen mindre enn 3000 beboere i det hele.

Turistorientert område

I dag er Gamla Stan veldig turistorientert, og det finnes en rekke severdigheter og museer her. Det er her man finner de fleste restaurantene og hele området er svært populært å handle i, og mange av gatene er bilfrie og perfekte for bare å rusle rundt og kikke på folkelivet.

Spesielt i sommermånedene skjer det mye i Gamla Stan, og både turister og innbyggere i Stockholm legger gjerne turen dit for rekreasjon eller for å overvære noe av alt det spennende som foregår der.

Idyllisk stemning i Gamla Stan:

gamla-stan-stockholm-gater-by

En populær ting å gjøre er å kjøre bydelen rundt i åpen hestevogn, da fortrinnsvis om sommeren, men også vinterhalvåret har mye å by på. Gamla Stans Julemarked går hvert år av stabelen på bydelens torg, et arrangement som tiltrekker seg besøkende fra hele Stor-Stockholm så vel som hele Sverige.

Å komme til Gamla Stan er enkelt, og man kan benytte både buss, båt og undergrunnsbane, eller man kan rett og slett spasere, litt avhengig av hvor i Stockholm man befinner seg. Det finnes flere hoteller i bydelen, og mange velger den som base for et opphold i Stockholm.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer