• Meny
  • Meny
Turist i Stockholm tips

Skal du være turist i Stockholm? Unngå disse turistfellene

Å reise til Stockholm er ikke så veldig annerledes enn å reise til en hvilken som helst annen norsk by. Den er bare større og ligger i Sverige, men de fleste nordmenn forstår språket både på skrift og tale, og det er få feller å gå i. Dog er det et par tips det kan være lurt å ta med seg på veien så oppholdet blir så hyggelig og interessant som mulig.

Ikke lei overnatting midt i sentrum. Det er helt klart mange fordeler med å bo sentrumsnært, men det kan tidvis være støyende. I hvert fall hvis man har rom som vender ut mot gaten, og jo nærmere gateplan man er, jo mer støy kan man risikere å høre. Stockholm er en by som aldri sover, og det skjer noe hele tiden. Spesielt om sommeren og i høysesongen er det mye liv i gatene, så skal man bo i sentrum bør man be om et rom som vender bort fra gaten.

Ikke ta piratdrosje. Denne regelen gjelder stort sett over hele verden, også i Stockholm, selv om det nok ikke er fullt så farlig her som andre steder. Vær imidlertid oppmerksom på at det er lett å bli lurt, og i verste fall kan man bli ranet, selv om det sjelden skjer. Bruk gjerne Stockholms offentlige transportmidler.

La joggeskoene bli igjen på hotellet

turistfeller-stockholm-turist-advarsel

Ikke møt opp utenfor de beste restaurantene i joggesko og t-skjorte. De fleste bedre spisestedene i Stockholm har dresskode, så pent antrekk er et must. Dessuten bør man ha reservert bord på forhånd.

Selv om de fleste nordmenn forstår svensk både i skrift og tale, er det ikke alle svensker som forstår nordmenn like godt. Møter man en svenske som ikke forstår hva man sier bør man velge å eventuelt snakke engelsk eller prøve med andre ord, snakke langsommere og mer tydelig eller i verste fall skrive hva man mener.

Ikke prøv deg på å snakke svensk med mindre du vet hva du holder på med, i beste fall ender det opp som en slags «svorsk», i verste fall ender du opp med å fornærme den du prøver å samtale med.

Og for all del, unngå å begynne diskusjoner om hvor mye bedre alt er i Norge enn i Sverige. Begge land har hver sine særegenheter, og selv om de er naboland er det likevel visse kulturelle forskjeller man bør ta hensyn til. Mange ting som anses som naturlig i Norge er ikke alltid det i Sverige, og motsatt. Vi er like på mange måter og ulike på andre. Bruk sunn fornuft og tenk deg om, så går det som regel bra.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *