• Meny
  • Meny

Butikker – hvor bør du shoppe?

Stockholm regnes som skandinavias største by, og har nærmere én million innbyggere innenfor bygrensen. Utvider man området litt, til det man kaller StorStockholm (eller Stockholms län) finnes det ikke mindre enn 2,3 millioner innbyggere.

Dette gir selvfølgelig et godt grunnlag for handel, og byen er full av butikker i alle mulige variasjoner og alle slags sortimenter er representert.

Traust og tradisjonelt

Svenskene er et traust folkeferd og veldig glade i sine svenske tradisjoner. Derfor er det ikke overraskende at kjente kjeder som for eksempel IKEA og Biltema er godt representert, men det finnes mengder av andre mindre kjente kjeder også og for ikke å glemme de store sentrene som finnes.

Mange kjøper med seg en rød dalahest på vei hjem fra Stockholm:

butikker-stockholm-sverige-suvernirer-dalahest

Åhléns er et slikt senter, spesielt er de store på kosmetikk og hudpleieprodukter, men selger også en mengde andre varer, blant annet designerartikler og fører flere merkevarer innen kjøkkenutstyr og eksklusive husholdningsprodukter.

Mote og design

Som den verdensmetropolen Stockholm er, har den selvfølgelig også flere virkelig fasjonable motebutikker, deriblant JUS som er navngitt etter initiatilene til grunnleggerne og de opprinnelige innehaverne. Butikken ligger i en gammel garasje og har beholdt mange detaljer fra den tiden. Vareutvalget er moteklær hvorav mange kommer fra store svenske designere, og blant merkene finner man V Ave Shoe Repair, The Local Firm, Yvonne Koné for å nevne noen.

Er man derimot til mer nøkterne priser og design kan man finne dette i en av de mange second-hand butikkene i områdene rundt Bibliotekstan, til tross for stedets ry som eksklusivt handleområde. Andre alternativer er varehusene NK oh Whyred.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *