• Meny
  • Meny

Priser på alkohol i Stockholm og Sverige

De fleste som på et eller annet tidspunkt i livet har vært på en såkalt “Harrytur”, eller handetur som det vel faktisk er, engasjerer seg litt i forhold til hvilke priser de forskjellige butikkene opererer med i Norge og tilsvarende i Sverige.

Som de fleste sikkert da har bitt seg merke i er det enkelte produkter som har store prisforskjeller, deriblant tobakk, godterier og ikke minst alkohol.

Det svenske systembolaget

Systembolaget Sverige Stockholm utsalg alkohol vin sprit ol priser

Skal man handle alkoholholdige varer til eget forbruk uten å skulle nyte det på stedet, som for eksempel i en restaurant, må man nesten innom systembolaget. Riktignok kan man kjøpe øl i butikkene og andre utsalgsteder, men denne holder alltid lavere alkoholprosent enn 3,5%.

Systembolaget tilsvarer det norske Vinmonopolet, og det er her man finner sterkere ølsorter, vin og brennevin.

Generelt lavere skatter

pris-alkohol-vin-stockholm-systembolaget

Til tross for et noe strengere regelverk hva angår hvor sterk alkohol man kan kjøpe i de ordinære utsalgstedene, ligger prisnivået generelt betraktelig lavere enn i Norge.

Øl kan være betraktelig billigere, noe som sikkert også i enkelte tilfeller kan begrunnes med lavere alkoholinnhold med mindre man oppsøker Systembolaget, men også både vin og brennevin er betraktelig rimeligere.

En flaske vin av anerkjent merke kan koste ned mot 50% av tilsvarende i Norge og ikke sjelden finner man brennevin og hetvin ned mot 70 til 75% av prisnivået man er vant til hjemme i Norge.

Man bør imidlertid ikke la de gode tilbudene løpe av med seg, og huske på de strenge tollreglene ved innførsel til Norge etter endt besøk. Les også: Info om Stockholms beste barer

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *