• Meny
  • Meny
julemarked Stockholm Sverige Gamla Stan

Anbefalte julemarkeder i Stockholm

Adventstid er definitivt tiden for julemarkeder og det finnes ikke noe bedre sted enn et godt julemarked eller to for å få fart på høytidsstemningen.

Hvert år på Stortorget kan du nyte svensk juletradisjon i over 40 ulike boder som omkranser torget. Med en varm kopp gløgg kan du vandre rundt og se på maten og gavene til salgs. Her kan du kjøpe alt fra julegodteri og røkt reinsdyrkjøtt, til håndlagde strikkeluer og et stort utvalg svensk håndverk og mat.

Hvilket julemarked bør du dra på?

boder julemarked utvalg Stockholm Gamla Stan

Gamla Stan er stedet for julemarked og bør absolutt være på listen over markeder å besøke. Med gratis inngang er det verdt turen og det er åpent fra klokka 11 om formiddagen, til klokka 18 om kvelden fra 19 november til lille julaften.

Når du tenker på Skansen tenker du at det kanskje er et mer sommersted enn vintersted, men tenk om igjen. Julemarkedet på Skansen har vært avholdt siden 1903. Grunnet at markedet tar inngangspenger kan julemarkedet sies å være av det mer eksklusive slaget. Vil derimot påstå at det er verdt det, for her finnes mye mer enn bare salgsboder.

brod kaker bakverk julemarked Stockholm Sverige Gamla Stan

Dette julemarkedet har et helt program med arrangementer og begivenheter og de er veldig stolte av å være mer enn bare et julemarked. Markedet er åpent hver helg fra klokka 10 om formiddagen, til klokka 16 om ettermiddagen fra 26 november til 18 desember. Billettprisen for voksne er 150 svenske kroner og 60 svenske kroner for barn mellom 6 og 15 år. Men, på julaften er det gratis inngang og det er et stort utvalg aktiviteter å få med seg nettopp denne dagen.

Innendørs julemarked i Stockholm

Markedene i Skansen og Gamla Stan er de største og mest kjente julemarkedene og derfor fulle av turister. Dersom du er ute etter en mer autentisk og kanskje mer avslappet opplevelse av de svenske julemarkedene bør du oppsøke noen av de som er rundt om i byen. I helgene er det et marked for designere som lager unike gaver og håndlagde produkter, dette finner du i Marabouparken. Her er det musikere og juleverksteder der du kan lære å lage flotte juledekorasjoner av gamle bøker og papir.

stemningsbilde-julemarked-stockholm-gamla-stan

For en ekstra spesiell opplevelse anbefales julemarkedet nær Sigtuna, et stykke utenfor Stockholm, nemlig Steninge Slott. Det går både buss og tog hit fra Stockholm sentrum. Ved Steninge Slott er det mye mer å se og oppleve enn bare et hvilket som helst julemarked.

Et stort innendørs julemarked, supert for deg som ikke vil fryse ute eller snø ned. Her finner du shopping og mat i en perfekt kombinasjon med butikker og restauranter i idylliske omgivelser. Markedet er gratis og åpent hver dag fra 12 november til lille julaften.

Om du besøker markedet på søndager bør du passe på å stikke innom Sigtuna julemarked også. Markedet i Sigtuna byr på tradisjonell torghandel med klassiske julevarer som nisser, kranser, sennep, pølser og mye annet. Her kan du også nyte levende musikk, være med på Lucia-feiring og besøke julenissen. Bodene finner du lang hovedgaten, på Hovedtorget og Lilletorget.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *