• Meny
  • Meny

Globen – Stockholms arena for arrangementer

Globen er med rette Stockholm store stolthet, og det er i tillegg til å være et kjennetegn i bybildet, også Sveriges nasjonale arena for både sportsarrangementer og internasjonale konserter.

Rent kapasitetsmessig er ikke Globen den største, og ved idrettsarrangementer som for eksempel ishockeykamper rommer den rundt 14.000 tilskuere. Noe mindre ved andre anledninger og noe mer ved konserter. Eksempelvis satte Bruce Springsteen publikumsrekord i 1992 med 16.337 tilskuere innenfor dørene.

Selve Globen, eller Ericsson Globe som er det rette navnet, er en av verdens største kuleformede konstruksjoner med en diameter på godt over 100 meter, og en høyde på 85 meter fra bakkenivået og opp til toppen. Som en kuriositet kan det nevnes at pave Johannes Paul II holdt høymesse i Globen i 1989. Den har også vært arena for Melodi Grand Prix og Ishockey-VM.

Utvendig og innvendig

Globen, slik den fremstår i dag, kan besøkes både utvendig og innvendig, og siden 2010 har man også hatt muligheten for å komme opp på toppen av den, via den såkalte Skyview’en som består av små gondoler med plass til 16 passasjerer i hver som kjører hele veien opp til en fantastisk utsikt over Stockholm.

Kunstløp og andre sportslige tilstelninger arrangeres jevnlig i Globen:

globen-stockholm-arrangement-arena

Ønsker man å besøke Globen i forbindelse med et eller annet arrangement bør man gjøre noen enkle undersøkelser på forhånd da enkelte arrangementer har forholdsvis høy aldersgrense. Som oftest er det en nedre grense på 13 år på grunn av lovlig støynivå tilpasset denne aldersgruppen og ikke rent sjelden er det både 18 og 20 års grense dersom det serveres alkohol under for eksempel en konsert eller fotballkamp. Les for øvrig om Stockholms øvrige kjente attraksjoner.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *