• Meny
  • Meny

Hva bør du spise?

Sverige er at stort og allsidig land, og hver region har ofte sine egne tradisjonelle matretter å by på. Stockholm er ikke noe unntak, og med sin nære beliggenhet i forhold til kysten er det ikke overraskende at det står mye sjømat på menyen.

Besøker man Stockholm om sommeren er det nesten umulig å ikke prøve en eller annen form for krepserett, spesielt ikke hvis man nyter en lunsj på en av de mange restaurantene utendørs i nærheten av vannet.

Korv og køttbullar

Av andre tradisjonelle svenske retter man bør prøve finner man køttbullar og potetmos, gjerne i kombinasjon med tyttebærsyltetøy og brun saus. Dette serveres nesten over alt, både i restauranter og gatekjøkkener, og mange steder har sine egne varianter å by på.

I Stockholm finnes det også en helt spesiell pølsevogn som virkelig er verdt et besøk, Ove’s Korv. Denne pølsevognen er kjent langt ut over bygrensen og mange kommer ene og alene til Stockholm for å prøve en av spesialitetene den har på menyen.

Typisk skandinavisk

Ut over dette er maten i Sverige og Stockholm generelt ganske lik den norske, traust og næringsrik, men ikke desto mindre velsmakende av den grunn.

Dog har svenskene en forkjærlighet for smørbrød, såkalte smørgåsar, og de bør så absolutt utforskes ved anledning. En smørgås er så utrolig mye mer enn bare en skive brød med pålegg på, den er et stykke svensk kultur.

Smørgås med skagenrøre:

mat-sverige-tradisjonsmat-matretter

Ellers har Stockholm et velutviklet reportoar hva andre kjøkken angår, og all verdens gastronomi er på en eller annen måte representert i byen. Alt fra sushi til hamburgere og pizza finnes, og selvfølgelig finnes det flere Michelin-restauranter i byen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *