• Meny
  • Meny
Stockholm uteliv Sverige barer nattklubber puber beste

Info om Stockholms uteliv

Utelivet i Stockholm er like variert og mangfoldig som innbyggerne selv, og det finnes definitivt noe for enhver smak.

Her finnes det mengder av små hyggelige barer til store diskoteker som brer seg over flere etasjer, og enten man er til den hardeste metallrocken man kan finne, eller bløt jazz i trange klubber finnes det garantert et tilbud i umiddelbar nærhet. Spesielt i sentrum, eller nede i “City” som Stockholmerne selv kaller det.

Ute og inne

Et av de stedene man bør oppsøke hvis man liker det litt trendy og “chic” er Stureplan, et område som forbinder Birger Jarlsgatan, Kungsgatan og Sturegatan og inneholder mange eksklusive spisesteder og nattklubber.

stockholm-uteliv-fest-party-sverige

Om sommeren er det også svært mye liv i gatene og mange ganger behøver man ikke en gang gå inn på et utested for å få en fin kveld på byen.

Stengetider og alkoholpolitikk

De fleste nordmenn anser Sverige for å være et noe mer liberalt land enn Norge, noe som til en viss grad også medfører riktighet – men med visse unntak.

I Stockholm er det mange steder som åpner relativt tidlig, og lukker tilsvarende tidlig. Det er ikke uvanlig at et utested lukker allerede klokken 01 om natten, mens nabostedet kanskje holder åpent til klokken 03. Enkelte hoteller holder åpent enda lenger, og enkelte utesteder har kanskje også flere avdelinger som lukker til forskjellige tider om natten.

Typisk serveres det alkohol av forskjellig styrke i disse og tilsvarende har de også forskjellige aldersgrenser tilpasset dette. Vær også klar over at i Sverige har eksempelvis øl et annet alkoholinnhold enn i Norge.

aldersgrense uteliv nattklubber puber Sverige Stockholm regler

Aldersgrenser for utelivet i Stockholm

De aller fleste barer og utesteder opererer med enten 18, 20 eller 23 års aldersgrense.

Aldersgrensen for kjøp av alkohol i butikk er som følgende:

– Under 2,25 %: Lovlig å kjøpe for alle
– 2,25 % – 3,5 %: 18 år
– Over 3,5 %: Selges kun til personer over 20 år på Systembolaget.

Det er lov å drikke alkohol for personer under 18 år dersom det skjer i moderate kvanta i kontrollerte former som en del av en privat tilstelning. Det er derimot ikke lov å selge, låne eller gi alkohol til en person under 18 år (foruten eksempelet forklart tidligere).

Til tross for at de offisielle aldersgrensene for kjøp av alkohol i butikk er 20 år for 3,5 % og oppover kan likevel barer selge alkohol med over 3,5 % til personer over 18 år. Dette fordi bartenderen selv står med ansvaret for å se til at gjesten det skjenkes til ikke er overstadig beruset.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *