• Meny
  • Meny
Reise til Stockholm

10 geniale tips for deg som skal reise til Stockholm

1. Betal med kort. Kort og godt. Stort sett alle butikker og spisesteder i Stockholm tar de samme type betalingskortene som i Norge, så det er ingen grunn til å ha med seg kontanter med mindre man ønsker å benytte seg av de offentlige toalettene, som typisk koster rundt fem kroner, og man kan betale enten med en femkrone eller fem enkelte kroner.

2. La bilen stå. Mange velger å ta bilen til Stockholm. Fordelen med dette er at man da kan utforske de litt mer avsidesliggende områdene av byen, men ulempen er at det kan være vanskelig å finne parkeringsplasser i byen – og da spesielt i den indre byen. Sørg også for at hotellet har egen parkeringsplass da det ellers kan bli en forholdsvis dyr affære.

3. Reis kollektivt. Stockholm har et svært godt kollektivtilbud som kjører stort sett hele døgnet. Man kommer hurtig, rimelig og effektivt fra den ene severdigheten til den andre. Går det ikke buss, trikk eller tunnelbane dit du skal, kan man alltids ta en drosje.

4. Ta med pass. Selv om du velger å kjøre egen bil til Stockholm. I henhold til en avtale de nordiske landene mellom er det ikke nødvendig med pass for å reise mellom Norge og Sverige, men skulle det være kontroll på grenseovergangene den dagen man skal over, skal man kunne dokumentere at man bor i enten Norge eller Sverige. Selv om man kan sannsynliggjøre dette med for eksempel et sertifikat er det likevel bedre med pass.

5. Gå på Sturehof. En berømt restaurant på det minst like berømte Stureplan, midt i hjertet av det indre Stockholm. Det er her man går for å se og bli sett, og i kombinasjon med svenske klassiske matretter blir det fort en uforglemmelig opplevelse. Ofte er det underholdning her, med forskjellige svenske artister. Vær imidlertid oppmerksom på at man bør reservere bord god tid i forveien, men man kan være heldig å komme til på avbestilling.

Dra på reise til Stockholm – yrende byliv er nærmere enn du tror.

stockholm-reise-reiseguide-tips

6. Lei en bysykkel. Stockholm er full av fine sykkelstier og det er både enkelt og effektivt å sykle rundt i byen. Man kan nå stort sett alle severdighetene på sykkel eller man kan bare sykle tur på måfå som man selv ønsker det. Det finnes flere firmaer som leier ut sykler i Stockholm, og man kan leie per time, dag eller for hele sesongen hvis man ønsker det. Sykkelsesongen i Stockholm varer normalt fra april til oktober.

7. Husk regntøy. Stockholm har typisk «østlandsvær», så regn er ikke unaturlig. Selv om sommeren.

8. Gå på shopping! Stockholm er en utrolig mangfoldig by, på så mange måter, og et unikum å handle i. Her finnes alt fra små, intime souvenirbutikker med alskens krimskrams til store sentre fulle av designerklær og kjedebutikker. Det man ikke finner i Stockholm finnes sannsynligvis ikke.

9. Ta med fotoapparat. Arkitekturen i Stockholm er enestående og fotomotivene mange. Respekter imidlertid at ikke alle ønsker å bli avbildet, men et smil kan gjøre mye.

10. Ta med kjæledyret. Ettersom Stockholm er lett tilgjengelig med bil fra stort sett hele det sydlige Norge, er det mange som velger å selv kjøre dit. Det er fine veier å kjøre på, og ingen bomavgifter på svensk side. Dette gjør at mange også velger å ta med seg hunden på tur. Husk gyldig vaksinasjonsattest og den obligatoriske ormekuren ved hjemreise.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *