• Meny
  • Meny

Hva bør du kjøpe?

Glem alt om flesk, sprit, snus og tobakk. Disse tingene hører grensehandelen til og er man i Stockholm er det helt andre ting man bør se etter. Bevares, husk endelig å fylle kvoten når du først er av sted, men bruk ikke tiden i storbyen til det.

Stockholm, og Sverige generelt, har et rikholdig utvalg av egne butikker og merkevarer, og svensk design strekker seg definitivt langt ut over hva IKEA normalt har å tilby. Ikke misforstå, har man egen bil og plass nok kan en tur på en ekte svensk IKEA være litt av en opplevelse i seg selv, men er man med fly eller annen offentlig transport begrenser det seg naturlig nok hva man kan ta med seg.

Klær og nips

hva-kjope-stockholm-sverige-shopping

Svenskene er flinke med tøy og det er ikke uten grunn at flere av skandinavias store motefremvisninger blir lagt til Stockholm. Se derfor etter butikker med svenskproduserte varer, og du er nesten garantert god kvalitet uansett hva du kjøper.

Dette gjelder for øvrig det meste som er produsert i Sverige, og svenskene er flinke til å merke produktene med hvor de er produsert. Spesielt så lenge de har laget det selv.

En annen ting som kan være lurt å se etter i Stockholm er nips og kjøkkenutstyr. Svenskene liker å sette sitt personlige preg på kjøkkenet sitt, og utvalget er ofte både bedre og billigere enn hva man er vant til hjemme i Norge.

Dessuten er det spennende å gå og kikke, spesielt i butikker som ikke er direkte tilknyttet noen bestemt kjede, og derfor står friere til å ta inn hva de måtte ønske i hyllene sine.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *